När behöver vi boka?

Snabbt svar: Så snabbt som möjligt! En hel del av mina kunder som gifter sig under högsäsongen (jun-jul-aug) bokar redan ett år innan vigseln. Hör av er så snabbt som möjligt och se om ert datum är ledigt.

Vad kostar dina olika bröllopspaket?

Vi håller det enkelt. Jag har tre paket. Heldag, halvdag och porträtt.
Börja med att kolla så jag är ledigt datumet ni tänkt gifta er, så hjälps vi åt att välja rätt paket där efter.

Heldag (ca: 15 timmar) – 27.000:-

Halvdag (ca: 8 timmar) – 19.000:-

Porträtt (ca: 1 timme) – 8.000
(Kan endast bokas vardagar eller helger under lågsäsong)

När vi är överens skickar jag ett kontrakt till er med all information som ni kan tänkas behöva.
När kontraktet är underskrivet och bokningsavgiften är betald är ert datum bokat.

Ert bröllop är så mycket mer än bara porträttfotograferingen och vigseln. Nervositeten och skratten hos frisören och sminkösen, sköna hänget hos barberaren, föräldrar som fixar vid mottagningen, solisterna som repeterar i kyrkan, dukningen. Ja det finns så mycket runt om er som berättar historien om er dag. Fundera på vad som är viktigt för just er. Är ni osäkra så tar vi ett möte och kommer tillsammans fram till hur många timmar just ni behöver.

Hur många bilder får vi?

Ni får alla bilder som blivit bra och tillför något vackert till berättelsen om er dag. Jag gallrar självklart bort bilder som är väldigt lika varandra, bilder där någon blinkar, gäspar eller ser allmänt knasig ut. Jag tar hiskligt många bilder under ett bröllop just för att kunna gallra ordentligt. Ett bröllop på 4 timmar brukar resultera i 100-200 bilder och en heldag upp mot 600 bilder. Detta kan variera väldigt beroende på hur miljön ser ut. Helt klart är att ni kommer få underbara bilder med stor variation som på ett underbart vis speglar och berättar historien om er dag.

Vad är det för bilder vi får?

Bilderna levereras digitalt via ett underbart fint webgalleri som ni kan skicka vidare till släkt och vänner. Ni får även en kod ni använder för att ladda ner alla bilder i absolut högsta upplösning eller en lite mindre som är lämplig att använda på Facebook. Det är även härifrån ni beställer framkallningar på riktigt fotopapper eller canvas. Galleriet finns tillgängligt i ett år men kan absolut förlängas om ni önskar. Det är dock viktigt att ni själva säkert förvarar bilderna digitalt på er dator eller usb. Det kommer vi prata er om på vårt möte 🙂

När vår vi bilderna?

Normalt levereras bilderna inom en månad vid lågsäsong men det brukar ta lite längre tid i slutet av högsäsongen. Märker jag att det börjar dra ut på tiden så försöker jag alltid få iordning några små aptitretare till er för att stilla er.

Hur klär du dig under vigseln?

Jag klär mig snyggt och diskret i mörka kläder som ändå gör att jag kan arbeta och röra mig fritt. Det brukar betyda mörka jeans, snygga och tysta skor och skjorta. Skulle dresscoden vara kostym så tar jag självklart på mig det.

Hur arbetar du under bröllopsdagen?

Jag siktar alltid efter att få naturliga, glada, avslappnade och ärliga bilder. Det är oftast dom som blir bäst. När människor är avslappnade och har kul och inte tänker på att dom blir fotograferade. Det är den stämningen jag försöker skapa med mina brudpar. Självklart regisserar jag och kommer med idéer under porträttfotograferingen och gruppfoto.

Får vi dina råfiler?

Råfiler, RAW, digitala negativ, NEF, Cr2, kärt barn har många namn! Dom filerna är inte färdiga bilder utan bara en direkt avläsning av kamerans sensor. Dom är lite gråa, lite oskarpa och faktiskt rätt så tråkiga att titta på. Men eftersom dom är direkta avläsningar ifrån sensorn betyder det att det finns otroligt mycket information och detaljer i dom som underätter för mig i efterarbetet. Mycket arbete läggs ner innan dom har fått den kvalitén, färgerna, djupet och känslan som ni ser i mina bilder. Istället för att ge er dom tråkiga filerna är jag väldigt generös och ger er alla färdiga underbara bilder i absolut högsta upplösning.

Vad händer om din kamera går sönder under bröllopet?

Lugn, jag har två kameror på mig under hela dagen. Och även en tredje i väskan på ryggen. Alla tre kameror har dubbla minneskort så det finns alltid en automatisk backup på bilderna. Skulle ett av dom fasta objektiven gå sönder så har jag zoom-objektiv som täcker dom brännvidderna. När bilderna laddas in i datorn på kontoret görs automatiskt en ny backup på en extra hårddisk.

Reser du även utanför Skåne för att fotografera?

Ja absolut! Jag älskar att fotografera på nya vackra platser runt om i Sverige. Det är samma grundpriser som för bröllop i Skåne, det enda som tillkommer är resa och boende för mig och eventuell assistent.

Hur bokar vi dig och reserverar vårt datum?

Maila mig på info@fotografleo.se eller använd kontaktformuläret ”här” så återkommer jag till er på momangen! Kan ni inte vänta en momang så ring eller skicka ett sms på 0738 37 77 40 så får ni veta direkt om ert datum är ledigt eller ej.
Ert datum är reserverat först när kontrakt är skrivet och förskottsbetalningen är genomförd.

Kan vi ha ett möte innan vi bokar?

Ja självklart! Ni är alltid välkomna hit till min studio eller så kan vi ses på ett café i närheten. Bor vi långt ifrån varandra så funkar Skype precis lika bra. (Användarnamn: leo.erdfelt)

Kan vi ha ett möte till när vi bokat?

Ja självklart! När detaljerna börjat falla på plats är det väldigt bra om vi tar ett möte till och går igenom hela schemat för dagen så vi inte missar något. Skulle vi ha missat något så har vi god tid att rätta till det.

Kan vi själva skriva ut bilderna?

Ja visst kan ni göra det. Ni får bilderna levererade i absolut högsta upplösning. (Och upplösning för Facebook.) Det kan vara smidigt om ni själva vill göra små tackkort och skicka ut till släkt och vänner. Skulle ni vilja ha en större framkallning med riktigt hög kvalité som håller i många, många, många år så rekommenderar jag att ni låter mig göra framkallningen. Priser för det hittar ni i ert webgalleri.

Hur arbetar du under vigseln?

Jag försöker vara tyst som en mus och diskret som en ninja. Jag rör mig alltid långsamt, fotograferar mest under ingång, psalmer, framträdande, kyss och utgång för att störa så lite som möjligt. Jag går ALDRIG in och stör bakom prästen/vigselförrättaren. Ni får gärna meddela prästen/vigselförrättaren så tidigt som möjligt att ni bokat en professionell, diskret och rutinerad fotograf. Så fort jag kommer till kyrkan söker jag upp prästen/vigselförrättaren för att presenterar mig och höra om dom har några speciella önskemål eller specifika förhållningsregler.

Vad gör vi om det blir regnar?

..Då låter vi det regna. Det är väl inte hela världen? 🙂 Det betyder väl till och med tur? Jag är med er som fotograf för att fånga er dag, är det strålande sol så är det strålande sol, regnar det så regnar det, vi får garanterat underbara bilder ändå! Man kan alltid söka skydd under stora träd, utskjutande tak, ta med vackra paraplyer. Eller så tar vi på stövlarna och hoppas i alla vattenpölar =) Det gäller bara att bli lite kreativ, och det gillar jag 🙂 Vi ser självklart till att ha en backup plan för porträttfotograferingen vid regn inomhus någon stans. Det kommer vi gå igenom på vårt planeringsmöte som vi har innan bröllopet.

Vilken utrustning använde du?

Idag så använder jag mig av två Nikon D800E. På den ena brukar jag ha ett teleobjektiv och på den andra ett lite mer vidvinkligare objektiv. Det gör att jag snabbt kan fotografera alla händelser utan att behöva byta objektiv. I kameraväskan ligger även ett tredje kamerahus om olyckan skulle vara framme. Jag använder mig främst av fasta objektiv för att få så hög kvalité som möjligt. Alla objektiven är ifrån Nikon. 35mm f1,4 // 50mm f1,4 // 85mm 1,4 // 105mm f2 och även en del zoom objektiv som kan komma väl tillhands ibland: 14-24mm f2,8 // 24-70mm f2,8 // 70-200mm f2,8. Jag har även med ett gäng blixtar som jag hoppas slippa använda, föredrar det vackra naturliga ljuset.

Vad händer om du blir sjuk?!?

Då gör jag exakt samma sak som ni skulle ha gjort. Jag kommer ändå! Säkert med en assistent eller två. Det skulle krävas något extremt oförutsett om jag inte skulle kunna medverka på ert bröllop. Skulle det nu mot all förmodan hända så har jag flera otroligt duktiga kollegor som säkert kommer kunna hoppa in för mig. Men för att minimera risken så äter jag dagligen vitaminer och motionerar ett par gånger i veckan! 😉

 

FRÅGOR PÅ DET?


Hör i så fall av er omedelbums!
För frågar man inte, får man inget veta.

/!\ error getUserIDFromUserName. /!\ error empty username or access token.